033 - 8888 686 info@midlandtours.nl

5-daagse Franken & Steigerwald

maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober 2018

5 daagse Franken & Steigerwald

Franken is een heuvelachtige regio in het noorden van Beieren. Deze regio staat garant voor schitterende middeleeuwse steden en dorpjes, schilderachtige landschappen en een eeuwenoude wijncultuur. Met residentiestad Würzburg, middeleeuws Rothenburg o/d Tauber, historisch Bamberg en het schitterende glooiende landschap in het stroomgebied van de Main heeft Franken heel veel moois te bieden. Kortom een erg afwisselende reis!

Maandag: Heenreis
Via de verschillende opstapplaatsen rijden we langs Würzburg naar het Steigerwald. Onderweg zullen we de nodige pauzes maken, waaronder een uitgebreidere lunchpauze. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Geiselwind, gaan we de kamers verdelen en genieten we daarna van het diner.

Dinsdag: Würzburg & Prichsenstadt
Vandaag gaan we naar Würzburg. We starten met een kort bezoek aan de Festung Marienberg van waar we een mooi uitzicht over de stad en de wijngaarden hebben. Vervolgens gaan we naar het centrum en heeft u zelf de gelegenheid de stad te verkennen. Daarna kunt u mee voor een bezoek aan de Residenz Würzburg. Deze staat samen met de hoftuinen en het residentieplein op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag vertrekken we naar Prichsenstadt voor een wijnproeverij bij Winzerhof Kessler.

Woensdag: Steigerwald en Rothenburg ob den Tauber
We beginnen de dag met een ochtendwandeling over het Baumwipfelpfad Steigerwald. Dit is een 1150 meter lang pad tussen de boomtoppen! De uitkijktoren is 42 meter hoog en zelfs met een rolstoel toegankelijk. Vanaf hier heeft een mooi uitzicht over de boomkronen. Vervolgens bezoeken we de schitterende stad Rothenburg ob der Tauber aan de Romantische Strasse. Het centrum van deze stad is nog helemaal in middeleeuwse stijl en behoord tot de mooiste van Duitsland. U kunt hier ook het hele jaar door naar het kerstdorp en de bijbehorende winkel.

Donderdag: Bamberg en Vierzehnheiligen
Bamberg is gelegen op zeven heuvels in de rivier de Regnitz en wordt ook wel “klein Venetië” genoemd. Onder leiding van een Nederlandstalige gids verkennen we het middeleeuws centrum. Bamberg is ook een echte bierstad, vooral bekend door het rookbier. In de middag bezoeken we de basiliek Vierzehnheiligen bij de stad Bad Staffelstein. Deze door Balthasar Neumann gebouwde basiliek is een bedevaartkerk gewijd aan de veertien noodhelpers.

Vrijdag: Terugreis
Helaas verlaten wij het Frankenland en Steigerwald. Onderweg zullen we een stop maken waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Eenmaal in Nederland kunt u nog genieten van een goed verzorgd 3-gangen diner.

Boeken op basis van beschikbaarheid hotel.

De opstapplaatsen worden bepaald naar aanleiding van de aanmeldingen.

Dowload hier de digitale flyer.


€ 379,- 
 p.p

€ 39,- 1-persoonskamer toeslag

Inclusief:

–  Vervoer per luxe touringcar
–  Lunch op de heenweg
–  Koffie & thee in de touringcar
–  4 x overnachting o.b.v. HP
–  Muziekavond
–  Wijnproeverij
–  Bezoek en rondleiding Residenz Würzburg
–  Bezoek Steigerwald Boomtoppenpad
–  Stadswandeling met gids Bamberg
–  Bezoek Vierzehnheiligen
–  3-gangen afscheidsdiner

Exclusief:
Boekingskosten à € 15,00 per boeking

Beschikbaarheid:

4 plaatsen beschikbaar o.b.v. 2-pk kamer