033 - 8888 686 info@midlandtours.nl

6 dagen Duitsland

maandag 22 t/m zaterdag 27 juli 2019

Parels langs de Donau

Gelegen ten noorden van de Donau in Zuid-Oost Duitsland ligt het grootste bosgebied van Midden-Europa, het Beierse Woud. Deze streek staat garant voor een prachtig landschap, knusse dorpjes, maar ook schitterende steden als Passau en Regensburg. Beieren staat bekend om haar tradities, zoals het glasblazen en de Schnaps van het Beierse Woud, de Bärwurz. Beieren is erg gastvrij en dat merken we in het sfeervolle familiehotel aan de Donau, waar we tijdens onze reis zullen verblijven.

Maandag: Heenreis

Via de verschillende opstapplaatsen rijden we, met de nodige stops, naar ons hotel in de omgeving van Passau. Onderweg krijgt u de gelegenheid om voor eigen rekening de lunch te gebruiken.

Dinsdag: Passau en boottocht

Vandaag gaan we naar de ‘Drei-flüsse-Stadt’ Passau. Hier komen de Inn, de Ilz en de Donau bijeen. Van oudsher is Passau een belangrijke kunst- en cultuurstad. Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw. Midden in het oude centrum staat de Italiaans Barokke Dom St. Stephan, met het grootste kerkorgel ter wereld. Op dit orgel, met meer dan 17.000 pijpen en 233 registers, wordt elke dag om 12.00 uur een concert gegeven. Uiteraard geven we u de mogelijkheid dit middagconcert bij te wonen. Daarna heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Aan het eind van de middag maken we een boottocht over de Donau met het indrukwekkende Swarovski Kristalschip.

Woensdag: Tjechië en boomkronenpad

Via een mooie toeristische route rijden we naar het grensplaatsje Bayerisch Eisenstein. Vanaf de grens rijden we het Boheemse Woud in naar de mooie plaats Klatovy, ook wel ‘de poort van de Bohemen’ genoemd, hier krijgen we een rondleiding door de stad. Wanneer we weer terug zijn in het Beierse Woud bezoeken we het langste boomkronenpad ter wereld. Een bijzondere belevenis met een prachtig uitzicht over het Nationaal Park Bayerische Woud.

Donderdag: Regensburg en Walhalla

Regensburg is een van de oudste middeleeuwse steden van Duitsland. Vele kerken, torens en stadshuizen uit de 12e en 13e eeuw domineren het stadsbeeld. De Steinere Brücke over de Donau en de Dom St. Peter zijn zeker een bezoek waard. In de middag stoppen we bij de zuilengalerij Walhalla met de vele bustes van o.a. Michiel de Ruyter en Willem van Oranje. Vanaf de heuvel waar de ‘Tempel Deutschen Ehren’ staat heeft u een prachtig uitzicht over de Donau.

Vrijdag: Große Arber en Joska glasparadijs

‘Glasparadies Joska’ in Bodenmais. Zoveel mooi glaswerk heeft u waarschijnlijk nog niet vaak bij elkaar gezien! Na Bodenmais zoeken we het nog wat hoger op en gaan naar de hoogste berg van het Beierse Woud, de ‘Grosser Arber’. Deze berg heeft een hoogte van 1456 meter. Hier kunt u met een gondel omhoog om van het schitterende uitzicht te genieten. Op weg naar het hotel geven we u nog de gelegenheid om kennis te maken met de ‘Bärwurz’, een echte Beierse schnaps.

Zaterdag: Terugreis

Na de vele indrukken van de afgelopen dagen verlaten wij het Beierse Woud. In Nederland sluiten wij de reis af met een goed verzorgd 3-gangendiner. Daarna gaat iedereen weer huiswaarts.

Accommodatie: Hotel Zum Goldenen Anker

Dit schitterende hotel is gelegen aan de oevers van de Donau in het plaatsje Windorf. In het gezellige familiehotel kunt u tijdens uw verblijf gebruikmaken van het binnen- of buitenzwembad of de sauna. De kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over douche, wc, föhn, telefoon, tv en Wi-Fi. Achter het hotel ligt een wandel-/fietspad, zodat u ’s avonds nog een stukje kunt wandelen.


€ 579 
 p.p

Toeslag 1-persoonskamer:
€ 40

Inclusief:

 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • Koffie & thee inclusief in de bus
 • 5 overnachtingen in Hotel Zum Goldenen Anker
 • 5x goed verzorgd ontbijtbuffet
 • 2x 3-gangendiner
 • Maandag, woensdag en vrijdag themabuffet
 • Boottocht over de Donau
 • Entree boomkronenpad
 • Gids in Regensburg
 • Entree Walhalla
 • Gondelbaan Große Arber
 • Bezoek glasparadijs en Bärwurzerei
 • Afscheidsdiner

Exclusief:

 • Overige entreegelden en uitgaven van
  persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten à € 15,00 per boeking

Boekingsinformatie:

VOL GEBOEKT